Καλώς ορίσατε Επικοινωνία | Σύνδεσμοι | Sitemap
 
 Τελευταία Νέα:  
Τεταρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
GreekEnglishΗ εφημερίδα της Υπηρεσίας


Donwload Mykonos e-books


GR, DE, ENG, RU, IT, SWEΕνημέρωση > Δημοτικό Συμβούλιο  

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητεί και αποφασίζει:

α) για όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο εκτός από εκείνα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δημάρχου ή της Δημαρχιακής Επιτροπής.

β) εκφράζει τις θέσεις του σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και γνωμοδοτεί όποτε δημόσιες αρχές ή αρμόδια όργανα ζητούν τη γνώμη του.

γ) καθορίζει τους φόρους, τα τέλη, τα δικαιώματα και τις εισφορές.

δ) έχει αποφασιστικές ή γνωμοδοτικές αρμοδιότητες σε θέματα ρυθμιστικών σχεδίων και προγραμμάτων προστασίας περιβάλλοντος, προγραμματισμού εφαρμογής ρυθμιστικών σχεδίων, οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), πολεοδομικών μελετών, ανάπλασης περιοχών, πολεοδομικών επεμβάσεων, χρηματοδότησης προγραμμάτων ανάπλασης, ανασυγκρότησης υποβαθμισμένων περιοχών, πολεοδομικής αναμόρφωσης προβληματικών περιοχών, αποζημίωσης ρυμοτομούμενων πολεοδομικών ρυθμίσεων, εισφοράς σε γη ή σε χρήμα περιοχών ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ), έγκρισης πολεοδομικών μελετών και καθορισμού χρήσεων γης, χωροθέτησης κοιμητηρίων, κατά προβλέψεις του Ν. 2508/1997 (ΦΕΚ 124Α΄), όπως κάθε φορά ισχύει και κέντρων αποτέφρωσης νεκρών.

ε) καταρτίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του τον κανονισμό λειτουργίας του, με βάση τον πρότυπο κανονισμό της παραγράφου 8 του άρθρου 95.

στ) έναν (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

 

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο ως συλλογικό όργανο άμεσης δημοκρατικής έκφρασης μπορεί να παίρνει θέση σε θέματα τοπικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου απαρτίζεται από τους παρακάτω Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με αλφαβητική σειρά:


1. ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
2. ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, (Αντιδήμαρχος)
3. ΓΡΥΠΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
4. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
7. ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8. ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ, (Αντιδήμαρχος)
9. ΚΟΥΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
10.ΜΠΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11.ΠΑΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
12.ΣΙΚΙΝΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
13.ΣΚΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, (Πρόεδρος Δ.Σ.)

14.ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, (Επικεφαλής μειοψηφούντος συνδυασμού)
15.ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ ΖΗΣΗΣ
16.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ
17.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
18.ΣΑΛΑΧΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, (Αντιπροέδρος Δ.Σ.)
19.ΧΑΝΙΩΤΗ ΜΑΡΟΥΣΟΥΛΑ

20.ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, (Γραμματέας Δ.Σ., Επικεφαλής μειοψηφούντος συνδυασμού)

21.ΝΑΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, (Επικεφαλής μειοψηφούντος συνδυασμού)