Καλώς ορίσατε Επικοινωνία | Σύνδεσμοι | Sitemap
 
 Τελευταία Νέα:  
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
GreekEnglishΗ εφημερίδα της Υπηρεσίας


Donwload Mykonos e-books


GR, DE, ENG, RU, IT, SWEΟ Δήμος Μυκόνου > Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις  
Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Προβολής και Aνάπτυξης Μυκόνου, δραστηριοποιείται στον χώρο του Πολιτισμού από το 1994...>>
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Mυκόνου, Δ.Ε.Υ.Α.Μ.
Διεύθυνση : Πλατεία Αγίας Μονής,
Τεχνική Υπηρεσία : +30 2289024910
Οικονομική Υπηρεσία : +30 22890 23494
Βλάβες : +30 6945.805091
Fax:+30 22890 26959

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά για αιτήσεις, συνδέσεις, βλάβες, βεβαιώσεις, άδειες κτλ., για όλες τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχετεύσης Μυκόνου.Κ.Δ.Ε.Π.Α.Μ.
Η Κοινοφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής  Aνάπτυξης Μυκόνου, δραστηριοποιείται στον χώρο του Πολιτισμού από το 1994. Στα χρόνια αυτά ανάπτυξε ποικίλες και πολύπλευρες δράσεις δημιουργώντας θεσμούς πολιτισμού που δίνουν στο νησί πολιτιστική ζωή και ανάπτυξη καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Μέσα στις δραστηριότητες της KΔΕΠΑΜ συγκαταλέγονται :
 • Δημοτική Πινακοθήκη.
  Η γνωστή ισόγεια «πινακοθήκη» ,αρχικά σπίτι της Μυκονιάτισσας ζωγράφου Μαρίας Ιγγλέση, βρίσκεται στο Ματογιάννι και φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας κ.α
  Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από Σεπτέμβριο έως Μάρτιο κάθε έτους.
  Εκδίδεται έντυπο πρόγραμμα το οποίο διανέμεται στην Πινακοθήκη και στα γραφεία της KΔΕΠΑΜ.

   
 • Κινηματογραφικές προβολές.
  Ο θερινός Δημοτικός Κιν/φος Σινέ Μαντώ, βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο κήπο στο κέντρο της Μυκόνου, μέσα στον οποίο λειτουργεί αναψυκτήριο καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας. Προβάλει επιλεγμένες ταινίες Α’ προβολής και λειτουργεί από αρχές Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου. Κάθε χρόνο εκδίδεται έντυπο πρόγραμμα το οποίο διανέμεται στον κινηματογράφο και στα γραφείο της K.Δ.Ε.Π.Α.Μ.. 

   
 • Εκδόσεις.
  Βιβλία με ιστορικό, λαογραφικό και ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος περιεχόμένο, που προβάλλουν τις διαχρονικές αξίες και ομορφιές του νησιού έχουν εκδοθεί από τον Δήμο Μυκόνου και τη K.Δ.Ε.Π.Α.Μ.. 
  Οι εκδόσεις που ξεχωρίζουν είναι το δίτομο Λεξικό του Μυκονιάτικου Ιδιώματος του Σταύρου Μένεση, το Όρτσ’ αλά μπάντα του Παναγιώτη Κουσαθανά, το Λεύκωμα Μυκόνου 1860 –1960 της Καλλιόπης Τριανταφύλλου, τα Μυκονιάτικα Διηγήματα του Κωνσταντίνου Ξυδάκη, ντοκιμαντέρ για την Μύκονο και την Δήλο, μουσικές εκδόσεις «η παιδική χορωδία τραγουδάει τα Μυκονιάτικα Κάλαντα» και «η Χορωδία Μυκόνου τραγουδά Χατζιδάκι», και άλλα. Επίσης εκδίδεται η μηνιαία εφημερίδα «ο Μυκονιάτης». Τελευταία πολύ σημαντική έκδοση του Δήμου Μυκόνου « Λουδουβίκου Ρουσέλ Παραμύθια της Μυκόνου» με επιμέλεια Παναγιώτη Κουσαθανά.
  Τις εκδόσεις μπορείτε να προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία της Μυκόνου ή τα γραφεία της ΔΕΠΠΑΜ.

   
 • Εικαστικά Εργαστήρια
  (Ζωγραφικής, Αγιογραφίας φωτογραφίας, ψηφιδωτού, αργαλειού, κεραμικής) και τμήματα παραδοσιακών χορών για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο κάθε έτους. Στο τέλος Μαρτίου πραγματοποιείται έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη από τα έργα των μαθητών.

   
 • Θεατρική Ομάδα
  Η Θεατρική Ομάδα Μυκόνου, ανεβάζει κάθε χρόνο μια παράσταση η οποία παίζεται στην Μύκονο ενώ συμμετέχει και στην Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων Αιγαίου. Φέτος ανεβάζουν το έργο « Μια ώρα Μπόστ» σε σκηνοθεσία Πέρρου Κουσαθανά.
  Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα της K.Δ.Ε.Π.Α.Μ.. στο Ματογιάννι από Παρασκευή 18 Μαΐου έως Δευτέρα 21 Μαΐου στις 9μ.μ.

   
 • Χορωδία Ενηλίκων.
  Η Χορωδία Μυκόνου, προετοιμάζει κάθε χρόνο μια παράσταση αφιερωμένη σε μεγάλους συνθέτες, συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Δήμου, ενώ κάθε δύο χρόνια διοργανώνει σε συνεργασία με την K.Δ.Ε.Π.Α.Μ.
 •  το Χορωδιακό Φεστιβάλ Μυκόνου.


   
 • Κορυφαίο γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού αποτελεί ο θεσμός του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού». Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών επιλέγουμε καλλιτέχνες και παραστάσεις που θεωρούμε ότι συντελούν στην πολιτιστική αναβάθμιση και ψυχαγωγία των Μυκονιατών και των επισκεπτών του νησιού.
  Αναφέρουμε ενδεικτικά καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει: Μίμης Πλέσσας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιάννης Ζουγανέλης και αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις όπως η παιδική σκηνή του εθνικού και άλλες. Θα εκδοθεί έντυπο πρόγραμμα στις αρχές Ιουνίου.

   
 • Στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της K.Δ.Ε.Π.Α.Μ. , χωρητικότητας 150 ατόμων, διοργανώνονται διαλέξεις, ημερίδες και επιστημονικά συνεδρία, κινηματογραφικές προβολές, καθώς και ποικίλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.


  Πληροφορίες στο τηλ 22890 27190 κα Κατερίνα Ζουγανέλη.   
Ανά σελίδα